Жашківська районна рада

На апаратній нараді РДА обговорено ряд важливих питань

Переглядів: 1123

Під час апаратної наради, яку провів голова райдержадміністрації Сергій Бойко, обговорено ряд першочергових питань. У ході наради взяли участь перший заступник голови РДА Юрій Барабаш, голова районної ради Максим Салій, заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, керівник апарату РДА Антоніна Врочинська, керівники структурних підрозділів РДА, відділів й секторів апарату райдержадміністрації, міський та сільські голови.

Першочергово обговорено: про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів, поінформували начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, головний державний інспектор Жашківського відділення Уманської об'єднаної державної податкової інспекції Людмила Волошина, начальник управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі Едуард Ружицький.

Серед питань, які розглядалися в ході наради, нагальним було питання про роботу щодо оптимізації навчальних закладів району. Начальник відділу освіти РДА Людмила Рябоконь поінформувала, що у зв’язку із демографічної ситуацією та скрутним фінансовим становищем у 2016 році відділом освіти продовжено роботу по оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів району.   11 лютого 2016 року проведено нараду керівників загальноосвітніх навчальних закладів району, на якій були доведені плани відділу освіти щодо оптимізації мережі та запропоновано розробити заходи щодо економії бюджетних коштів. Протягом січня-лютого 2016 року відбулися виїзні зустрічі з педагогічними колективами, батьками та громадами сіл.

Про стан виконання Програми профілактики злочинності в районі інформував старший інспектор Уманського відділу поліції ГУНП районного відділу в Черкаській області Анатолій Задояний та зазначив, що протягом 2015 року у відповідності до вимог Програми профілактики злочинності в районі на 2011-2015 роки Жашківським РВ УМВС вжито заходів щодо забезпечення протидії злочинності, адміністративними правопорушенням, зменшення кількості фактів злочинних посягань на життя, здоров’я і гідність громадян, майно різної форми власності,зміцнення громадського порядку і безпеки. Із 7 листопада 2015 року набрав чинності закон України «Про Національну поліцію», у зв’язку з цим Жашківський районний відділ УМСВ України в Черкаській області змінив назву на Жашківське відділення поліції Уманського відділу головного управління Національної поліції в Черкаській області. До чергової частини районного відділу та відділення поліції в 2015 році надійшло 3273 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, скоєні на території району (2430 – у 2015 році). Збільшення кількості звернень та повідомлень можна пов’язати із нестійкою економічною ситуацією в країні та військовими діями на Сході України. Нестійкий соціально – економічний стан суспільства генерує злочинність, відтворює і підсилює її.          

Про виплату заробітної плати працівникам державних установ через Акціонерне Товариство «Ощадбанк» ознайомила присутніх начальник відділу розвитку банківського бізнесу Жашкіського відділення АТ «Ощадбанк» Ольга Ставська.

Про впровадження електронних державних закупівель товарів за системою «Prozorro» доповіла начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та житлово – комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея та зазначила, що необхідно до кінця тижня установам та органам місцевого самоврядування зареєструватись у системі «Prozorro».

По завершенню наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.

Джерело: http://zhrda.gov.ua/



« повернутися до списку новин