Жашківська районна рада

Відбувся семінар – навчання із посадовими особами місцевого самоврядування Жашківського району

Переглядів: 925

         8 лютого в сесійній залі районної ради відбувся семінар – навчання із головами профкомів,   профорганізаторами первинних організацій  профспілки, посадовими особами місцевого самоврядування Жашківського району.

        Провів семінар заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби України у місті Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській областях Василь Олійник.

        Василь Васильович,  роз’яснив  основні положення Закону України «Про запобігання корупції», зокрема  обмеження пов’язані із діяльністю осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порядок подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, або місцевого самоврядування,  питання щодо поняття та порядку винекнення конфлікту інтересів та інш.

       Зустріч проходила у змістовній та конструктивній формі, присутні були проінформовані про  положення проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Першочергові кроки органів місцевого самоврядування після набрання чинності Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Дії керівництва органів місцевого самоврядування та первинних профспілкових організацій щодо попередження працівників про можливе вивільнення працівників, про істотні зміни умов праці. Порядок переведення працівників та призначення на посади до новоутворених об’єднаних територіальних громад. Здійснення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства.

       Також,  Василь Васильович, розповів про діяльність виборних органів та організацій профспілки по соціально-економічному захисту спілчан.

        Активне обговорення викликало питання декларацій, які зокрема потрібно подати особам  уповноваженим на виконання функцій держави до 1 квітня нинішнього року.

 

     

 



« повернутися до списку новин