Жашківська районна рада

9 травня 2018 року Україна відзначала 73-тю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Переглядів: 758

Заходи розпочались з урочистої ходи до Меморіалу Слави. В урочистих заходах прийняли участь голова райдержадміністрації Сергій Бойко, голова районної ради Максим Салій, міський голова Ігор Цибровський, помічник народного депутата України Валентина Ничипоренка Марія Король, депутат обласної ради Віктор Погорілий,  депутат районної ради та голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко, ветерани війни, учасники АТО, військовослужбовці, структурні підрозділи райдержадміністрації, представники трудових колективів підприємств району, громадських організацій, релігійних конфесій.

         Звучанням Державного Гімну України було відкрито мітинг біля Меморіалу Слави.

Під час мітингу, до присутніх звернувся голова районної ради Максим Салій: " Від депутатського корпусу районної ради та від себе особисто вітаю присутніх з 73 - тьою річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих людських доль, нездійсненних мрій і задумів.Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах тієї війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.Бажаємо всім мирного неба над головою, злагоди у суспільстві, щасливого сьогодення і надійного майбутнього для нашої рідної України" - зазначив Максим Григорович.

Хвилиною мовчання  та символічними пострілами в небо вшанували полеглих в роки Другої світової війни, після чого ветерани, та громадськість здійснили традиційне покладання квітів до Меморіалу.

         По завершенню офіційних заходів відбувся тематичний святковий концерт та панахида за загиблими в роки Другої світової війни.

Джерело: офіційний веб - сайт Жашківської РДА



« повернутися до списку новин