Жашківська районна рада

.

Переглядів: 647

14 лютого  2019 року за ініціативою голови Жашківської районної ради Волошенюк С.А. відбулася розширена нарада по питанню: «Інформація про роботу медичних закладів Жашківського району в умовах реалізації медичної реформи» за участю депутатів міської, районної та обласної рад, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, голів об’єднаних територіальних громад та сільських голів, представників районної державної адміністрації та керівників медичних закладів.

Проведення реформи в системі охорони здоров'я несе за собою ряд питань та проблем, з якими розібратися як пересічним громадянам, так і медичним працівникам, стає дедалі важче. Керівниками медичних закладів району Кушніренком Р.В. та Левченком Ю.Є. був зроблений детальний аналіз роботи медичної галузі району, озвучені напрацювання та проблеми.

Гостре недофінансування галузі; оптимізація мережі та ліжкового фонду закладів охорони здоров'я; розподіл субвенцій на первинну та вторинну ланку медицини; створення госпітальних округів; існування в подальшому Жашківської центральної лікарні та багато інших питань, стали ключовими питаннями наради. Численні запитання присутніх підтвердили небайдужість жашківчан до існування та роботи медичних закладів району.

За результатами наради головою Жашківської районної ради Волошенюк С.А. було запропоновано долучитися всім  небайдужим  до співфінансування медичних закладів району (придбання медичного обладнання, комп’ютерної техніки) та перерахувати кошти на спецрахунок даних комунальних підприємств. Депутат районної ради Лещенко Р.М. ініціював створення Благодійного фонду для потреб медичної галузі району. Дані пропозиції були підтримані присутніми.



« повернутися до списку новин