Жашківська районна рада

На 78 році життя перестало битися серце відомого земляка, Двічі Героя Соціалістичної праці Омеляна Никоновича Парубка

Переглядів: 1015

Жашківська районна рада та й увесь Жашківський район в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті Парубка Омеляна Никоновича, двічі Героя Соціалістичної Праці, кавалера трьох орденів Леніна, орденів Жовтневої Революції і "Знак Пошани", лауреата Державної премії СРСР, лауреата премії Ленінського комсомолу, Народного депутата СРСР, народного депутата України 4 скликань, депутата Черкаської обласної ради VI скликання.

Серце великого життєлюба перестало битися на 78 році. Воно було віддане Україні та жашківчанам. При співпраці з науковцями Всесоюзного НДІ цукрового буряку Омеляном Никоновичем було впроваджено на Жашківщині інтенсивну технологію вирощування цукрового буряку з мінімальними затратами ручної праці та коштів, завдяки чому урожайність цукрового буряка зросла до 400 ц з га. Його знали, поважали, цінували в районі та далеко за його межами. Він був візитівкою Жашківщини. Він мав мужність брати на себе відповідальність за прийняття важливих рішень, відстоював інтереси простих людей в непростих економічних та політичних умовах. Його патріотизм проявлявся у власній принциповості та поглядах та у постійній праці на благо громади.

Водночас, він був Людиною, у якої тисячі наших земляків отримували допомогу чи просто пораду. Він заслуговував на повагу політичних опонентів. Його досвід і приклади мудрих вчинків стануть у нагоді не одному поколінню державних мужів.

Коли з життя йде справжня людина, в душі залишається порожнеча, яку нічим не залікувати. Жашківщина втратила серце’свого великого земляка, але Пам'ять про нього буде вічною.

Висловлюємо щирі співчуття родині покійного, поділяємо її горе. Він був щасливим чоловіком, батьком, дідусем. Розуміємо гіркоту втрати усіх, хто знав, любив і поважав Омеляна Никоновича.

Важко знайти слова, які могли б зменшити біль рідних, друзів, колег хто втратив близьку і дорогу людину. У цей скорботний час ми всією душею поділяємо з родиною Омеляна Никоновича всю глибину непоправної втрати.

Нехай пухом буде йому земля, а світла пам'ять про Омеляна Никоновича Парубка назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна Пам'ять!

 

Прощання  з   Омеляном Никоновичем Парубком відбудеться 22 червня з 13.00 до  14.00 в Баштечківському сільському будинку культури.

 



« повернутися до списку новин