Жашківська районна рада

Відбулась Всеукраїнська нарада – семінар для представників органів місцевого самоврядування

Переглядів: 682

13 вересня, завершилась офіційна частина Всеукраїнської наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування, що організувала Українська асоціація районних та обласних рад. Нарада проходила в місті Затока Одеської області та тривала три дні з 11 по 13 вересня.

Цьогорічна нарада-семінар зібрала під одним дахом представників сільських, селищних, міських рад, рад ОТГ та районних і обласних рад, серед яких були і представники Жашківської районної ради, а саме - голова районної ради Світлана Волошенюк та керуючий справами районної ради Наталія Цимбал.

У фінальний день учасники розглядали питання служби в органах місцевого самоврядування, фіскальної політики та комунальної власності.

Також в рамках наради семінару Швейцарсько-український Проект DESPRO провів дебати на тему Чи варто громадам об’єднуватись? З невеликою перевагою учасники дебатів підтримали тезу, що об’єднуватися громадам потрібно — 51,56%.

За тематичними напрямками з аудиторією працювали Василь Куйбіда, Президент Національної академії державного управління при Президентові України, Андрій Заболотний, Заступник Голови Національного агенства України з питань державної служби, Віра Козіна та Віктор Венцель – експерти Програми «U-LEAD з Європою».

За результатами триденної роботи напрацьований проект Резолюції. Після остаточного узгодження документ буде направлений до всіх зацікавлених сторін та стане основою для подальшої діяльності.

Крім того, деким учасникам були передані нагороди Кабміну та Парламенту.

Джерела: http://uaror.org.ua/?p=17544 , https://www.facebook.com/uaror/



« повернутися до списку новин