Жашківська районна рада

До відома посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад усіх рівнів

Переглядів: 851

 

Згідно статті 45 Закону України «Про запобігання  корупції» особи уповноваженні на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та  депутати місцевих рад  усіх рівнів  зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства  з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Національне агентство повідомляє, що починаючи з 1 січня 2017 року декларації осіб,   уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування   подають особи, які визначені  у  пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання  корупції». Тож, відповідно до Закону, під другу хвилю е-декларування потраплять, особи, які вже заповнювали е-декларації за 2015 рік, тобто всі без винятку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них для цілей Закону України «Про запобігання корупції» посадові особи, юридичні особи публічного права.

Декларація заповнюється та подається особисто суб’єктом декларування на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції через власний персональний електронний кабінет суб’єкта декларування у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом заповнення електронної форми.

Для отримання електронного цифрового підпису суб’єкту декларування необхідно звернутися до відповідного акредитованого центру сертифікації ключів. Додаткову інформацію щодо переліку та місцезнаходження зазначених центрів, порядку отримання електронного цифрового підпису можна отримати на сторінці Центрального засвідчувального органу міністерства юстиції України: http://czo.gov.ua

 

 Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, щодо подання е-декларацій, визначено  статтею 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Голова районної ради                                                                     М.Г.Салій

 

РОЗ'ЯСНЕННЯ ЩОДО СКЛАДЕННЯ, ПОДАННЯ ТА ОПРИЛЮДНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ОСІБ, УПОВНОВАЖЕНИХ НА ВИКОНАННЯ ФУНКЦІЙ ДЕРЖАВИ АБО МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ У 2016 РОЦІ МОЖНА ЗАВАНТАЖИТИ ЗА ДАНИМ ПОСИЛАННЯМ



« повернутися до списку новин