Жашківська районна рада

Відбулась чергова дванадцята сесія районної ради

Переглядів: 692

22 лютого під керівництвом голови районної ради Максима Салія, в сесійній залі районної ради відбулась чергова дванадцята сесія районної ради сьомого скликання.

В роботі пленарного засідання взяв участь голова РДА Сергій Бойко, керівники підприємств, установ, організацій, громадськість, ЗМІ.

На початку пленарного засідання голова районної ради Максим Салій, спільно з головою РДА Сергієм Бойком від імені президента України Петра Порошенка вручили орден за мужність 3 ступеня учаснику АТО Бориславському Вадиму Петровичу.

Загалом депутати розглянули 47 питань порядку денного, традиційно обговорювались питання бюджету, комунальної власності, земельні питання, тощо.

Народні обранці заслухали та схвалили звіт голови РДА Сергія Бойка щодо виконання програм розвитку Жашківського району та делегованих районною радою повноважень.

В ході роботи депутати взяли до відома інформацію начальника Жашківського відділення Уманського  відділу Головного Управління Національної поліції в Черкаській  області Ражева Р.В. та керівника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури  про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Жашківського  району за 2016 рік.

Не знайшло підтримку народних обранців питання прийняття резолюції недовіри начальнику Жашківського відділення Уманського відділу Головного Управління Національної поліції в Черкаській області Ражеву Р.В., депутати акцентували увагу Романа Володимировича на налагодженні комунікації  із районною владою для вирішення нагальних проблем роботи поліції.

Крім того, депутати виключили з проекту рішення про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативно - грошової оцінки земельних ділянок державної власності Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області ряд земельних ділянок по селам: Безпечна, Соколівка, Леміщиха, Тихий Хутір, Хижня, Конельські Хутори.

Депутати заслухали виконання районних програм, зокрема: захисту прав споживачів у Жашківському районі на 2012-2016 роки, розвитку культури на 2016 рік , поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013 – 2016 роки, цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2014-2016 роки, проведення уточнення Державного реєстру виборців Жашківського району на 2016 рік, організації та фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру у 2016-2017 роках.

До того ж,  народні обранці внесли зміни до вже існуючих районних програм, зокрема: здоров’я населення Жашківщини  на 2016 – 2017 роки, турбота на 2015-2020 роки, енергоефективності та енергозбереження у Жашківському районі на 2016-2019 роки не обійшовши увагою затвердження нових:  економічного та соціального розвитку району на 2017 рік, цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2017-2020 роки, підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2020 роки, забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2017-2020 роках, «інноваційні школи Жашківщини» на період до 2020 року.

На пленарному засіданні було розглянуто також ряд інших актуальних питань та прийнято відповідні рішення.



« повернутися до списку новин