Жашківська районна рада

На Жашківщині відбулись святкові заходи з нагоди 72 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Переглядів: 680

       

         9 травня в місті Жашкові відбулись святкові заходи з нагоди 72 річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які розпочались з урочистої ходи та покладання квітів до пам’ятника воїнам афганцям та пам’ятного стенду Героїв Небесної Сотні, після чого, на площі біля Меморіалу Слави відбувся мітинг пам’яті.  Не щезне з пам’яті людської, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія українського народу – його битва, його перемога над фашизмом.

         В заходах взяло участь керівництво міста та району, трудові колективи, ветерани, учні шкіл, громадськість.

          Із Днем Перемоги присутніх вітали заступник голови районної ради Людмила Мазур, дитина війни, ветеран Анатолій Демченко, міський голова Ігор Цибровський, голова РДА Сергій Бойко, помічник – консультант народного депутата України  Валентина Ничипоренка Марія Король, учениця Тетяна Малик.        

           Говорили про важливість перемоги, про біль і щастя, з якими вона прийшла чи не в кожну українську домівку, вдячність ветеранам за їх ратний подвиг. Разом з тим, не оминали виступаючі й теми війни, що зараз точиться в Україні. 

          Після вітальних слів, учасники захoду пoклали квіти дo Меморіалу Слави.

Хвилинoю мoвчання присутні вшанували тих, хтo не повернувся із полів битв і назавжди залишився мoлoдим у пам'яті мільйонів.

            Панахиду по загиблим в  період Другої світової війни провів отець Стефаній.

 



« повернутися до списку новин