Жашківська районна рада

Відбулось перше пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії Жашківської районної ради

Переглядів: 933

          22 грудня  під головуванням голови районної ради  Максима Салія, в сесійній залі районної ради відбулось перше пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії  районної ради. В засіданні взяв участь голова РДА Сергій Бойко, керівники підприємств, установ організацій, сільські голови, громадськість, ЗМІ.

          Щоб оптимізувати роботу пленарного засідання, після оголошення депутатських звернень та запитів,  було прийнято рішення  пакетного поіменного голосування щодо питань, узгоджених на засіданнях профільних постійних комісій та президії районної ради. 

         Традиційно обговорювались питання бюджету, комунальної власності, земельні питання, тощо.

         Загалом народні обранці розглянули  39 питань порядку денного.

          На початку пленарного засідання, депутати  одноголосно підтримали питання про дострокове припинення повноважень депутата районної ради Карпович Т.С., якою було подано відповідну заяву, також народні обранці проголосували за  внесення змін до складу постійних комісій  та президії районної ради .

         Крім того, після розгляду вищезазначених питань, знайшли підтримку народних обранців наступні питання, а саме  щодо: визначення орієнтовних строків проведення звітів депутатів Жашківської  районної ради VIІ скликання перед виборцями, внесення змін до рішення районної ради від 11.10.2017 № 17-12/VIІ «Про утворення комісії з вивчення питання передачі об’єктів комунальної власності» та затвердження технічної документації  із землеустрою щодо нормативної грошової  оцінки земельних ділянок державної власності, зокрема: управлінню агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації, ФОП Ковальчуку Ю.А., ТОВ «143 кілометр», громадянину Миговичу О.В. та головному управлінню Держгеокадастру  у Черкаській області з проекту рішення якого, було виключено ряд земельних ділянок по селам Леміщиха та Безпечна.

          Також народні обранці одноголосно підтримали питання про затвердження висновку про вартість майна районної комунальної власності нежитлового приміщення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району та  частини нежитлового приміщення КЗ «Спорт для всіх».

          Не обійшли депутати увагою також і питання: продовження терміну дії контракту з директором дитячо-юнацької спортивної школи Жашківської районної ради, затвердження штатного розпису та кошторису виконавчого апарату районної ради на 2018 рік  та  кандидатур членів госпітальних округів.

          Було   підтримано  питання про реорганізацію комунального закладу Жашківської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківского району» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківського району».

          Заслухано питання про хід виконання районних програм: «Вчитель» на 2013-2017 роки,  удосконалення роботи органів виконавчої влади в Жашківському районі на 2016-2017 роки, «Турбота» на 2015-2020 роки»,    створення зручних та доступних умов реалізації юридичними та фізичними особами права на одержання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації в Жашківському районі на 2016-2020 роки, також депутатами внесено зміни до районної програми «Призовна дільниця» на 2016 - 2020 рік  та затверджено ряд нових: розвитку культури  на 2018 рік, економічного і соціального розвитку Жашківського району на 2018 рік, організації громадських робіт на 2018 рік, «Здоров’я населення Жашківщини на 2018 рік».

            Окрім того, депутати підтримали питання про передачу об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл і міста Жашківського району Черкаської області до комунальної власності Бузівської та Соколівської сільських рад та  Жашківської міської ради.

             На завершення   першого пленарного засідання,  народними обранцями підтримано  внесення змін до районного бюджету на поточний рік  та затверджено районний бюджет на 2018 рік, також депутатами розглянуто ряд інших, актуальних питань та прийнято відповідні рішення. Друге пленарне засідання дев’ятнадцятої сесії районної ради  відбудеться 28 грудня о 10.00  в сесійній залі районної ради.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

         

 



« повернутися до списку новин