Жашківська районна рада

На Жашківщині відбулись урочистості з нагоди Дня народження Т.Г.Шевченка

Переглядів: 1024

9 березня біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся мітинг з нагоди річниці народження великого Кобзаря. Вшанування пам’яті поета і художника відбувалося з участі громадян Жашківського району, зокрема і представників влади: першого заступника голови Жашківської районної державної адміністрації Юрія Барабаша, заступника голови Жашківської районної ради Людмили мазур та міського голови Ігоря Цибровського.

Цього дня біля меморіалу звучали вірші про Тараса Шевченка (декламували учениці міської школи №3 Мирослава Лесько і Марина Яковчук), пісні на його слова: «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні народного аматорського хорового колективу Жашківського районного будинку культури імені П.Демуцького (керівник В.Дубик) та «Вітре буйний» - у виконанні народного аматорського чоловічого вокального ансамблю РБК ім.П.Демуцького (керівник І.Сухий).

 Учасники заходу немало говорили про роль Шевченка у боротьбі за незалежність України, ту велику літературну спадщину і особистий моральний приклад, які він залишив для нащадків.

Завершився мітинг традиційним покладанням квітів до пам'ятника Кобзареві.

Джерело: офіційний веб - сайт Жашківської міської ОТГ



« повернутися до списку новин