Жашківська районна рада

На апаратній нараді РДА обговорено питання про добровільне об’єднання територіальних громад

Переглядів: 839

       11 липня 2017 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Юрія Барабаша проведено апаратну нараду, за участю голови районної ради Максима Салія, заступника голови РДА Таїсії Федоренко, керівника апарату РДА Антоніни Врочинської, керівників структурних підрозділів РДА, відділів й секторів апарату райдержадміністрації, міського та сільських голів.

         Про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів, поінформували начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, заступник начальника -  начальник Жашківського відділення Уманської об'єднаної державної податкової   інспекції  Марина Акулінічева, начальник Жашківського відділення Уманського об’єднаного  управління Пенсійного  фонду України Черкаської області Едуард Ружицького.

Про добровільне об’єднання територіальних громад доповіла начальник відділу економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея. Станом на 07.07.2017 у Жашківському районі відбулися наступні зміни: ініційоване об’єднання ОТГ Соколівською сільською радою. Проведено зустрічі з громадами сіл:  Конельські Хутори, Конельська Попівка, Конела, Острожани, Безпечна.  Здійснено подвірне опитування жителів даних населених пунктів та визначено думку громади про об’єднання в Соколівську ОТГ. Отримано згоду на об’єднання територіальних громад сіл Конела, Конельські Хутори,  Острожани, Соколівка  в Соколівську ОТГ. Створено спільну робочу групу для вироблення спільного рішення про об’єднання та затвердження його сільськими радами відповідних сіл для подання документів на затвердження ОТГ до Черкаської обласної державної адміністрації.  Жашківською міською радою ініційовано об’єднання територіальних громад та надіслано відповідні листи до сільських рад: Скибинської, Тетерівської, Тихохутірської, Леміщиської, Олександрівської, Литвинівської, Сорокотязької, Вільшанської, Марійківської. Скибинською сільською радою надано згоду на об’єднання. В інших населених пунктах проводяться обговорення та подвірне опитування громадян стосовно прийняття пропозиції про об’єднання в Жашківську ОТГ.  Сільським головою с.Червоний Кут організовано зустріч сільських голів сіл: Нова Гребля, Вороне, Охматів, Хижня, Кути, Кислин на якій обговорювались питання об’єднання даних сіл в одну громаду. Рішення про ініціювання ОТГ не приймалось. По даному питанню інформувала начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, яка детально ознайомила із перспективами фінансового стану    при об’єднанні територіальних громад.

Також    на     апаратній нараді розглянуто питання    щодо  шляхів подолання  незадекларованої праці, проекту  започаткованого урядом України спільно з МОП та про початок жнивної кампанії. 

         По завершенню наради перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш надав ряд рекомендацій та доручень.

Джерело: офіційний веб сайт Жашківської РДА



« повернутися до списку новин