Жашківська районна рада

На Жашківщині затвердили районний бюджет на 2017 рік

Переглядів: 750

23 грудня 2016   року відбулось позачергове 11 пленарне засідання Жашківської районної ради, яке провів її голова Максим Салій. У роботі сесії взяв участь голова РДА Сергій Бойко, заступник голови районної ради Людмила Мазур, керуючий справами районної ради Наталія Цимбал,  начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, сільські голови, представники засобів масової інформації, громадськість.

Традиційно обговорювались питання бюджету, комунальної власності,  тощо.

Одним з ключових питань, яке розглядали депутати, був звіт голови про  свою діяльність.

         Під час свого виступу  голова районної ради Максим Салій   наголосив: «Протягом звітного періоду нам вдалося спільними зусиллями забезпечити виконання першочергових завдань з формування та наповнення бюджету району, розробити та прийняти цілу низку ефективних рішень, які сприяють і сприятимуть сталому розвитку нашого краю.  Цей результат був би неможливий без тісної та злагодженої роботи всього депутатського корпусу, фракцій та постійних комісій, виконавчого апарату ради, сільських рад, співпраці з райдержадміністрацією.»

Начальник фінансового управління райдержадміністрації, голова постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів  Галина Загребельна інформувала  присутніх «Про районний на бюджет на 2017 рік»:

«Обсяг доходів районного бюджету на 2017 рік прогнозується в сумі                          338 834,5 тис. грн..

На фінансування заходів та утримання закладів в галузі освіти передбачено 117 260,5 тис. грн.  або 34,6 відс. загального обсягу видатків, охорони здоров’я – 41 959,1 тис. грн. (12,4 відс.), соціального захисту та соціального забезпечення (без трансфертів) – 5 784,3 тис. грн. (1,7 відс.), культури – 7 606,2 тис. грн. (2,2 відс.), фізичної культури і спорту – 736,2 тис. грн. (0,2 відс.), державного управління – 2 773,9 тис. грн. (0,8 відс.), інші видатки, міжбюджетні трансферти та резервний фонд – 8 962,6 тис.грн. (2,7 відс.), видатки за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів на соціальний захист населення – 153 751,7 тис.грн.(45,4 відс.)»

При розгляді питання про  затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативно - грошової оцінки земельних ділянок державної власності Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області з проекту рішення було виключено ряд технічних документацій по селам Сабадаш, Тинівка, Безпечна.

Не обійшли депутати увагою і розгляд питань про: штатний розпис

   та кошторис виконавчого апарату районної ради на 2017 рік, надання

   матеріальної допомоги, встановлення надбавки та преміювання голови районної ради та його заступника на 2017 рік, план роботи районної ради на 2017 рік, план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Жашківської районної ради на 2017 рік, внесення змін до  районної програми розвитку медичної допомоги  вторинного рівня Жашківського району на 2016-2017 роки, оптимізацію стаціонарної допомоги Жашківської ЦРЛ, звіт про роботу редакції районної газети «Жашківщина» та інші.

Крім того, народні обранці розглянули  питання про порядок надання депутатських запитів, яке,  після обговорення, не набрало відповідної кількості голосів для його затвердження.

Усі питання які виносились на засідання сесії проходили активне та конструктивне обговорення, за результатами розгляду яких було прийнято відповідні рішення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин