Жашківська районна рада

День партизанської слави вшанували на Жашківщині

Переглядів: 839

Відповідно до Указу  Президента  України  про відзначення в Україні 22 вересня Дня партизанської слави, щорічно у Жашківському районі проходять заходи по вшануванню воїнів-партизанів та підпільників.

Проти партизанів німці кидали велику бойову силу, знищували сотні людей і спалювали цілі  села за допомогу партизанам. Але не можна забувати тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя за рідну землю. З покоління в покоління пам’ятаймо  про самовідданий подвиг ветеранів антифашистського опору – партизанів і підпільників, шануймо мужність і відвагу з якою вони захищали свою Батьківщину.

22 вересня заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, голова районної ради Максим Салій, керівник апарату райдержадміністрації Антоніна Врочинська, керівники та колективи підприємств, організацій та установ вшанували партизанів та поклали квіти до Меморіалу Слави.

Про роль та значення партизанського руху під час Другої Світової війни присутнім розповів директор Жашківського історичного музею Олександр Тютюнник.

Джерело:Жашківська РДА



« повернутися до списку новин