Жашківська районна рада

На Жашківщині відзначили день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Переглядів: 859

Події понад 30-річної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. День 14 грудня 1986 року – це не тільки закриття саркофага на Чорнобильській АЕС, але і «подолання найбільшої техногенної катастрофи». І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і 14 грудня вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність і героїзм.

14 грудня 2016 року Жашківщина вшанувала ліквідаторів на ЧАЕС. Керівництво та громадськість міста і району поклали квіти до пам’ятного знаку Чорнобиля. Далі заходи продовжились у центральній районній бібліотеці.

         Участь у заходах взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Барабаш, заступник голови районної ради Людмила Мазур, міський голова Ігор Цибровський, ліквідатори аварії Чорнобильської катастрофи, керівники та представники трудових колективів, установ, організацій району, громадськість, учнівська молодь.

«Сьогодні, як і кожен рік, ми маємо вклонити голову перед людьми, які стали в той далекий трагічний день між техногенною стихією та усім людством. Багатьох з них вже немає з нами. Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.», - у своєму зверненні зазначила заступник голови районної ради Людмила Мазур.

Присутні вшанували героїчні вчинки наших земляків, які загинули під час усунення наслідків аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

Відзнакою міського голови нагороджено лікаря центральної лікарні, ліквідатора на ЧАЕС Володимира Дитинюка, Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної ради було нагороджено Івана Любарського. Із - за ініціативи голови райдержадміністрації Сергія Бойка та за представленням Жашківської районної та міської громад, а також громадської організації «Спілка учасників АТО Жашківщини», Жашківської районної організації – Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Знаками народної пошани Всеукраїнського об’єднання «Країна» за громадянський подвиг нагороджено ліквідаторів району.

Джерело:http://zhrda.gov.ua/



« повернутися до списку новин