Жашківська районна рада

Заступник голови районної ради Людмила Мазур взяла участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 860

9 серпня 2016 року під час апаратної наради, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш, обговорено ряд першочергових питань. У ході наради взяли участь заступник голови районної ради Людмила Мазур, заступник голови райдержадміністрації Таїсія Федоренко, керівники структурних підрозділів РДА, відділів й секторів апарату райдержадміністрації, сільські голови.

Першочергово обговорено: про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів, поінформували начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, головний інспектор Жашківського відділення Уманської об'єднаної державної податкової   інспекції  Людмила Кравець, начальник управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі Едуард Ружицький.

Серед питань, які розглядалися в ході наради, нагальним було питання: про роботу відділу освіти районної державної адміністрації. Начальник відділу освіти РДА Віталій Бродовенко поінформував, що в 2016 році  відділом освіти  проводиться робота по створенню опорних загальноосвітніх навчальних закладів в районі , зокрема на базі таких шкіл : Жашківська спеціалізована школа № 1 з поглибленим вивченням окремих предметів; Бузівська загальноосвітня школа I-III ступенів; Вороненська загальноосвітня школа I-III ступенів; Пугачівська загальноосвітня школа I-III ступенів; Соколівський навчально-виховний комплекс «Школа І-ІІІ ступенів –ліцей»; Тинівська загальноосвітня школа I-III ступенів. Також , з 1 вересня 2016 року з метою покриття дефіциту бюджетних коштів буде призупинено роботу Зеленорізької ЗОШ I-II ступенів та Сабадаської ЗОШ I-II ступенів.         Кількість учнів в 32 школах станом на 1 липня 2016 року - 3933  ( місто – 85 класів, 1715 учнів, село – 234 класи, 2218 учнів), в т.ч. 104 учні, які навчаються індивідуально, в позашкільних установах ( Будинок дитячої та юнацької творчості, спортивний клуб) - 1985 учнів, в міжшкільному навчально – виробничому комбінаті -209  учнів. Поглиблене вивчення навчальних предметів проводиться у 38 класах 11 шкіл, яким охоплено 676 учнів, профільне навчання – у 41 класі 22 шкіл, яким охоплено 412 учнів, постійно функціонують 16 груп продовженого дня ( 458 учнів ). Нещодавно завершився 2015-2016 навчальний рік і слід зазначити, що основну школу  закінчило 359 випускників, з яких 21 випускник отримав свідоцтва з відзнакою про базову загальну середню освіту.  А також  старшу школу закінчило 259 учнів, з яких 6 нагороджено золотими медалями (учні шкіл №1, №2, №3), 6 – срібними (учні шкіл №№1,3, Пугачівської, Скибинської ЗОШ).   Також із 259 випускників 30 зарекомендували свої здібності за високими показниками, отримали з обох навчальних дисциплін від 10 до 12 балів. На I півріччя 2016 року кошторисом на утримання установ , підпорядкованих відділу освіти, передбачено видатків в сумі 42 млн. 141,2 тис. грн. Фактичні видатки протягом даного періоду склали 38 млн. 934,5 тис. грн.( 92,4 % ). Навчально-виховний процес у дошкільній освіті  здійснюється у 32 дошкільних навчальних закладах, в яких налічується 1380 дітей, або 76% від загальної  кількості дітей дошкільного віку.  Охоплення дітей 5-ти річного віку цілорічним педагогічним впливом  становить 100% (обл. показник – 99 відсотків). Усі навчальні заклади належать до комунальної власності та працюють цілорічно. Для дітей, які потребують логопедичної допомоги, в ДНЗ № 1 м. Жашкова « Малятко »  та в ДНЗ м. Жашкова № 5 «Дзвіночок » функціонують групи компенсуючого типу на 24 дошкільників. У всіх дошкільних навчальних закладах  організовано харчування дітей.   

Про виконання програми соціально-економічного розвитку у 2016 році населеними пунктами Жашківського району доповіли сільські голови села Конельська Попівка – Віктор Годований та села Кривчунка – Валентина Павлюк.

Про підсумки проведення весняного призову на строкову військову службу до Збройних Сил України в Жашківському районі та завдання на осінній 2016 року призов інформував головний спеціаліст відділення комплектування Жашківського РВК Анатолій Козаков. Однією із переваг весняного призову було те, що 15 осіб із призваних направлено для проходження служби в підрозділи державної прикордонної служби в навчальний центр імені генерал – майора Ігоря Момота с. Оршанець. На осінній призов поставлено завдання та вимоги, щоб виконати план в повному обсязі. Особливостями осіннього призову є грошове забезпечення призовників, які будуть відправлені до війська отримуватимуть 2900 грн. 

 

По завершенню наради перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш  надав ряд рекомендацій та доручень.

Джерело: Жашківська РДА



« повернутися до списку новин