Жашківська районна рада

Звернення Жашківської районної ради Черкаської області до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної ради України щодо поправки до Закону «Про державний бюджет України на 2016 рік»

Переглядів: 729

         25 грудня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік». Очевидно, що сумнівна процедура та спосіб розгляду цього законопроекту спричинили те, що до остаточної редакції його тексту внесли низку скандальних поправок. Варто наголосити, що окрім широко висвітленої у медіа поправки, якою в Україні відтерміновують запровадження системи електронних декларацій про доходи, до тексту бюджетного закону було внесено зміни, які несуть значну загрозу для дохідної частини місцевих бюджетів. Згідно із п. 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», упродовж цього року зупинено дію норми статті 10 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» в частині індексації орендної плати. По суті, на весь 2016 рік перерахунок орендної плати відповідно до індексу інфляції перестає бути істотною умовою договорів оренди державного та комунального майна.                        Безумовно - така норма закладає широкий простір для виведення із місцевих бюджетів десятків мільйонів гривень. Виникають запитання - як скористаються цими нововведеннями тисячі орендарів комунального майна, як цю норму застосовуватимуть управління комунальної власності на місцях, скільки чинних договорів оренди упродовж року буде переукладено без обов’язковості умови індексації орендної плати? Є очевидним, що ця поправка до головного фінансового документа країни несе потенційну загрозу мільйонних збитків як державному, так і місцевим бюджетам.

        Зважаючи на це, ми вимагаємо невідкладно внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», та вилучити п. 9 Прикінцевих положень Закону як такий, що несе загрозу значних збитків для місцевих громад та держави, та стимулюватиме до масових зловживань у відносинах оренди державного та комунального майна.

                                          Схвалено на 4 сесії Жашківської районної ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин