Жашківська районна рада

Голова районної ради Максим Салій взяв участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 801

27 вересня 2016 року під час апаратної наради, яку провів голова райдержадміністрації Сергій Бойко, обговорено ряд першочергових питань. У ході наради взяли участь голова районної ради Максим Салій, керівник апарату РДА Антоніна Врочинська, керівники структурних підрозділів РДА, відділів й секторів апарату райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

Першочергово обговорено: про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів, поінформували начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, заступник начальника – начальник Жашківського відділення Уманської об'єднаної державної податкової   інспекції  Марина Акулінічева, начальник управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі Едуард Ружицький.

Серед питань, які розглядалися в ході наради, нагальним було питання: про результати проведення в районі операції «Урожай2016».

Заступник начальника – начальник Жашківського відділення Уманської об'єднаної державної податкової інспекції  Марина Акулінічевапоінформувала, що на території Жашківського району діяльність у сфері сільського господарства здійснюють діяльність 109 платників податків, з яких: 92 юридичні особи, в т.ч. 57 – сільськогосподарських  підприємств (2 – платники окремих видів податків ТОВ «Кищенці» та СТОВ «Злагода») та 35 фермерських господарств, 17 фізичних осіб підприємців. Площа ріллі, яка обробляється підприємствами та фермерськими господарствами складає 59 798 га, підприємцями використовується 1 336 га ріллі (всього – 61 134 га).        Згідно розпорядження Головного управління ДФС у Черкаській області від 01 квітня 2016 р. № 69-р «Про організацію проведення  операції «Урожай-2016». Марина Миколаївна детально зупинилась на стратегічних напрямках за якими проводиться робота щодо відпрацювання сільськогосподарських товаровиробників: рівень та динаміка середньої заробітної плати сільгосппідприємств; динаміка чисельності працівників сільгосппідприємств; стан та перспективи виконання індикативних показників надходжень ПДФО із заробітної плати та єдиного соціального внеску працівників сільгосппідприємств; рівень виплати громадянам орендної плати за паї; стан залучення до декларування доходів та оподаткування громадян-одноосібників; рівень виконання індикативних показників опрацювання; стан залучення до декларування доходів та оподаткування громадян-власників сільгосптехніки; рівень виконання індикативних показників опрацювання.

Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 року доповіла головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Юлія Сіянко. Підготовка до осінньо-зимового періоду  2016-2017 років в цілому по районі проходить  на належному рівні відповідно до затвердженого плану-заходів розпорядженням районної державної адміністрації від 24.05.2016 № 66  «Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та  об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період  2016-2017 років», де вказано терміни виконання та виконавців зазначених робіт. Також наказом керівника кожного структурного підрозділу затверджено власний план заходів з підготовки до зими. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування в районі вживають відповідних заходів щодо забезпечення сталої роботи об’єктів життєзабезпечення. Юлія Петрівна охарактеризувала кожний об’єкт, а саме: підприємство теплових мереж; Жашківське виробниче управління житлово-комунального господарства; філію «Жашківський райавтодор»; відділ освіти Жашківської РДА; мережу установ та закладів культури Жашківського району;  Жашківська центральна лікарня; комунальний заклад Жашківської районної ради «ЦПМСД Жашківського району»; територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району щодо підготовки до осінньо-зимового періоду.

Про роль центру зайнятості у вирішенні питання працевлаштування та зайнятості населення району інформувала директор районного центру зайнятості Марія Штунь. Реалізація активних заходів сприяння зайнятості та широкого спектру якісних соціальних послуг дали змогу охопити послугами служби зайнятості широке коло громадян та сприяли підвищенню якості життя населення, поряд з тим існує ряд проблемних питань, що виникають на ринку праці району, а саме: детінізація відносин у сфері зайнятості; недостатність професійно-кваліфікаційного рівня осіб, що шукають роботу, сучасному рівню технологічних процесів на деякихПОУ; рівень підготовки випускників навчальних закладів не завжди влаштовує сучасні вимоги роботодавців до працівників та спеціалістів; недостатній рівень профорієнтаційної роботи в школах району, і як наслідок більшість випускників шкіл обирають собі обмежене коло професій та спеціальностей (економіст, юрист, програміст, бухгалтер); недостатній рівень заробітної плати, переважна більшість вакансій, що надходять у центр зайнятості в межах мінімальної з/плати та на рівні від 1700 грн., сільське безробіття,  57,9 % осіб, які звертаються у службу зайнятості у пошуках роботи проживають у сільській місцевості, та через слабо розвинену сферу зайнятості села виникають проблеми працевлаштування жителів сільської місцевості.   Основними орієнтирами центру зайнятості, і надалі, залишається удосконалення механізму взаємодії між учасниками ринку праці, що допоможе досягти адресності, прозорості і якісності у наданні послуг, сприятиме створенню робочих місць, скороченню терміну перебування на обліку безробітних завдяки швидкому працевлаштуванню та ефективному професійному навчанню.

    Про виконання програм соціально-економічного розвитку населених пунктів у 2016 році поінформувала сільський голова села Нова Гребля- Світлана Письменна.

Про виконання завдань покладених на комунальний заклад Жашківської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги у Жашківському районі» доповіла заступник головного лікаря Олена Мотузко. 

Про стан ліквідації міжшкільного навчально – виробничого комбінату доповів виконуючий обов’язки директора МНВК Микола Босак та зазначив, що працівники МНВК попереджені про звільнення у зв’язку з ліквідацією підприємства, проведено інвентаризацію матеріальних цінностей та готуються матеріали для здачі в архів.

По завершенню наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.



« повернутися до списку новин