Жашківська районна рада

Відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального забезпечення населення

Переглядів: 783

        

      21 березня в сесійній залі районної ради відбулось засідання постійної комісії районної ради з  питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального забезпечення населення.

         На початку засідання, з проектом рішення про районну програму розвитку медичної допомоги вторинного рівня Жашківського району на 2016-2017 роки, присутніх ознайомила заступник головного лікаря з економічних питань Жашківської ЦРЛ Ольга Пожарська, вона зазначила, що за результатами функціонування Жашківської ЦРЛ в 2016 роках здійснений аналіз виконання заходів районної програми розвитку медичної  допомоги вторинного рівня Жашківського району  на 2016-2017 роки, які були направлення ні підвищення стандартів надання медичної допомоги жителям району на вторинному рівні, підвищення доступності населення до якісних медичних послуг. Здійснений аналіз вказує на недостатнє  забезпечення Жашківської ЦРЛ матеріально-технічними  ресурсами, кадровими ресурсами, необхідними для виконання поставлених перед медичними працівниками завдань по організації та наданню необхідних обсягів медичної допомоги вторинного рівня жителям району.  Основні фінансові витрати, які спрямовувалися на забезпечення функціонування вторинного рівня надання медичної допомоги -  Жашківської ЦРЛ, спрямовувалися на утримання закладу,  а не на розвиток кадрового потенціалу та ресурсного забезпечення галузі.

         Крім того, депутати заслухали питання про  хід виконання рішення районної ради №5-9/VII від 17.03.2016 «Про районну програму «Здоров’я населення Жашківщини на 2016-2017 роки», з яким присутніх ознайомила головний лікар комунального закладу Жашківської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківського району» Наталія Жуківська, у своїй доповіді Наталія Федорівна акцентувала увагу присутніх на основних показниках, що характеризують стан здоров´я населення, а саме народжуваності, природному приросту, смертей населення, дитячій та малюковій смертності, загальній та первинній захворюваності, інвалідності дитячого та дорослого населення та зазначила, що показник загальної смертності є стабільно високим  протягом 2016 року . В абсолютних цифрах – у 2016  померло 798 осіб. Рівень інвалідності населення у працездатному віці  за 2016 рік становить 38,7на 10тис. працюючого населення (по області 42.2 на 10тис. населення.    Україні -  50.4  на 10 тис. працюючого населення).Дитяча інвалідність  становить – у 2016 27,1на 10тис. дитячого населення (обл. показник  23.2  на 10тис. дитячого населення. Україна –21.4  на 10 тис. дитячого населення). Загальна захворюваність у 2016 становила –15695,6 на 10тис населення. первина  - 4728,6  на 10тис. населення.

Про внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки присутніх поінформувала директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району Олександра Зайчук: «Проект рішення районної ради розроблено з метою посилення cоціального захисту малозабезпечених сімей, пенсіонерів, інвалідів   щодо  надання їм соціальних послуг Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району. Основною метою прийняття рішення є побудова ефективної системи надання адресних державних соціальних послуг, створення зручних і сприятливих умов проживання підопічних стаціонарних відділень Територіального центру». соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району»

Доповідаючи по питанню про    створення комунального підприємства «Енергія росту» Жашківської районної ради, заступник голови РДА Таїсія Федоренко наголосила на економії бюджетних коштів  за рахунок  діяльності підприємства, а саме за рахунок: одержання прибутку від провадження господарської діяльності в галузі забезпечення потреб бюджетних установ соціальної сфери, ОСББ та населення в наданні послуг теплопостачання, організація та проведення поточного і капітального ремонтів, реконструкцій і модернізацій будівель та споруд, теплових пунктів, теплових мереж, водопостачання та водовідведення, об?єктів рухомого та нерухомого майна.

Всі проекти рішень,  які виносились на засідання комісії, було рекомендовано винести на розгляд чергової сесії районної ради.

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин