Жашківська районна рада

Відбулась спільна нарада районної ради та РДА

Переглядів: 844

          6 вересня в сесійній залі районної ради відбулась спільна нарада районної ради та  РДА під головуванням голови районної ради Максима Салія, голови РДА Сергія Бойка, за участю депутатів районної ради, сільських голів, представників міської ради,  керівників підприємств установ організацій, структурних підрозділів РДА, ЗМІ.

          На початку засідання про формування проектів місцевих бюджетів на 2018 рік присутнім доповідала начальник фінансового управління РДА Галина Загребельна, зазначивши , що планування  районного бюджету на 2018 рік має враховувати появу на теренах району нових об’єднаних громад до  кінця 2017 року. Зі створенням ОТГ із центрами у м. Жашків, с. Соколівка та Бузівка потребує перегляду та оптимізації існуюча мережа бюджетних установ, їх структура.  Має бути  здійснено  врегулювання  майнових питань, реорганізація або створення нових і передача існуючих юридичних осіб до новостворених  об’єднаних територіальних громад.

           Крім того, про підготовку до опалювального сезону присутніх інформувала  начальник відділ економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея.

           Співдоповідачами з даного питання виступили: головний лікар Жашківської центральної районної лікарні Ігор Мельник, заступник головного лікаря  комунального  закладу  Жашківської районної ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківського району" Олена Мотузко, начальник відділу освіти РДА Віталій Бродовенко, директор комунального підприємства «Енергія Росту» Жашківської районної ради Богдан Ігнатчук, т.в.о. начальника відділу культури РДА Інна Білик, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  Жашківського району Олександра Зайчук.

               Закладами соціальної сфери району  заплановано та проводяться роботи по підготовці до опалювального сезону. Керівником кожного структурного підрозділу РДА розроблено та впроваджується  відповідний план заходів.

                Обговорено питання харчування учнів загальноосвітніх шкіл району, з яким присутніх ознайомив начальник відділу освіти РДА Віталій Бродовенко, у своїй доповіді він зазаначив, що гаряче харчування в їдальнях шкіл організовується як за бюджетні кошти, так і за батьківські. Станом на 1 вересня 2017 року згідно розпорядження голови райдержадміністрації від 31.08.2017 № 180 за кошти місцевого бюджету харчуються 172 учні пільгових категорій в т.ч.:18  дітей-сиріт та дітей , позбавлених батьківського піклування; 17 дітей-інвалідів; 10 переселенців; 54 дітей з малозабезпечених сімей; 73 дітей , батьки яких є учасниками АТО.  Охоплення гарячим харчуванням дітей пільгових категорій по усіх школах  складає  100%. Питання охоплення учнів 1-11 класів, що не є пільговиками, складає в середньому 68 %. Загальний відсоток   охоплення   харчування   по   школах   значною   мірою збільшується за рахунок кількості дітей, що обслуговуються буфетами. З 1 вересня 2017 року призупинено безкоштовне харчування 1-4 класів, оскільки в районному бюджеті відсутні необхідні для цього кошти.

            Також на засіданні розглядалось   питання передачі закладів районної комунальної власності до власності об’єднаних територіальних громад. За результатами розгляду вищезазначеного питання,  було рекомендовано створити відповідну комісію на засіданні чергової сесії, витримавши всі необхідні для цього норми.     

                

 

 

 

 



« повернутися до списку новин