Жашківська районна рада

Голова районної ради Максим Салій взяв участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 881

14 березня в сесійній залі районної ради відбулась апаратна нарада РДА за участю голови районної ради Максима Салія, голови РДА Сергія Бойка,    начальників структурних  підрозділів райдержадміністрації,  інших органів виконавчої влади, сільських голів,  керівників підприємств, установ, організацій району, представників ЗМІ.

На початку апаратної наради присутні розглянули питання про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів та про благоустрій населених пунктів району у 2017 році.

Про організацію громадських робіт в районі присутнім доповідала директор районного центру зайнятості Марія Штунь, зазначивши, що організація і проведення громадських робіт займає важливе місце в низці заходів Жашківського районного центру зайнятості, що сприяє пом'якшенню соціальної напруженості на ринку праці та забезпечує фінансову підтримку безробітних на період пошуку ними підходящої роботи.

За ініціативою Жашківського районного центру зайнятості у 2016 році було укладено 168 договорів з місцевими радами на проведення громадських робіт, в яких взяли участь 402 безробітних громадян. 2017 рік – 13 договорів, 45 безробітних.

 Також, до організації та проведення тимчасових робіт у 2016 році було залучено 19 роботодавців , які створили тимчасові робочі місця для 198 незайнятих громадян. 2017 рік 7 роботодавці, 34 незайнятих громадян.

Крім того, про реформування вторинного рівня медичної галузі проінформував головний лікар Жашківської ЦРЛ Ігор Мельник, який наголосив, що первинна ланка – є основою медичної галузі країни і її потрібно розвивати і удосконалювати. Має бути ефективний менеджмент. Саме на первинну медичну ланку покладаються завдання профілактичної роботи, проведення профілактичних медичних оглядів, вчасне виявлення захворювань та їх скерування на вторинний рівень, спостереження та диспансеризації хронічних хворих. Саме первинна ланка має забезпечити 80% обсягу медичних послуг і медичної допомоги. Якщо цього не буде зроблено – всі інші рівні – не справляться із тим потоком пацієнтів, які будуть поступати в занедбаних випадках та з важкими ускладненнями.( ні фізично ні фінансово).

Завершуючи апаратну нараду, головою РДА надано ряд рекомендацій та доручень.

 

 



« повернутися до списку новин