Жашківська районна рада

Голова районної ради Максим Салій взяв участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 897

13 грудня в сесійній залі районної ради під керівництвом Сергія Бойка відбулось засідання апаратної наради РДА. В засіданні взяв участь голова районної ради Максим Салій, заступник голови РДА Юрій Барабаш, сільські голови, голови об’єднаних територіальних громад, завідуючі фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій сіл району, керівники  структурних  підрозділів райдержадміністрації, інших органів виконавчої влади в районі, керівники підприємств, установ, організацій району, засоби масової інформації . 

На початку засідання, було розглянуто питання про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів з яким присутніх ознайомили начальник фінансового управління РДА Галина Загребельна та заступник начальника Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Едуард Ружицький.

Про розвиток галузі тваринництва за 10 місяців та підготовка до зимівлі 2017 – 2018 років присутніх інформувала начальник управління агропромислового розвитку РДА Валентина Троян.

Про реформування дорожньої галузі у 2018 році  присутнім доповідали головний спеціаліст відділу економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово – комунального господарства Юлія  Рибаченко та начальник філії «Жашківський райавтодор» Олег Пожарський, який зазначив: «На сьогоднішній день по філії не має ніяких інструкцій та нормативних документів щодо реформування дорожньої галузі. Філією лише було проведено інвентаризацію автомобільних доріг загального користування  місцевого значення на вимогу Служби автомобільних доріг у Черкаській області.»  та наголосив, що протяжність доріг загального користування місцевого значення , які проходять по нашому району  складає 160,0 км з них :

  • обласні дороги – 156, 4 км,
  •  районні дороги – 3,6 км. 

Про реформу охорони здоров’я та заходи щодо її реалізації на території області інформували заступник голови районної державної адміністрації Таїсія Федоренко,  головний лікар філії «Уманська станція швидкої медичної допомоги» комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради»  Сергій Грубич та головний лікар комунального закладу    Жашківської районної ради "Центр первинної  медико-санітарної  допомоги Жашківського   району" Наталія Жуківська, яка зазначила: «Раз на рік пацієнти будуть підписувати  декларацію з сімейним лікарем. Декларація – це документ, який підтверджує згоду пацієнта отримати медичну допомогу лікаря первинної ланки. Він є підставою для отримання закладом ПМСД або лікарем ФОП коштів від держави за обслуговування пацієнта.  Для підписання декларації, пацієнту необхідно буде  звернутися до реєстратури медичного закладу, назвати прізвище обраного лікаря, надати документи для введення даних в електронну форму декларації.  Потім підтвердити інформацію за допомогою смс, що прийде на вказаний номер. Після перевірки даних у декларації підписати два роздруковані примірники разом з обраним лікарем та забрати свій примірник.   Для зміни лікаря пацієнт  на наступний  рік може підписати декларацію з іншим лікарем.

  Лікар  буде отримувати  кошти за кожного пацієнта, з яким уклав декларацію. Лікар має право  підписати не більше 2000 декларацій.  370 гривень отримуватиме сімейний лікар за пацієнта в 2018 році, 740 гривень отримуватиме за пацієнта – малюка чи  хворого, якому більше 65 років. Лікар первинної ланки матиме окремий бюджет на аналізи для пацієнта. Лікар первинної ланки зможе діяти в статусі ФОП. У такому випадку бюджет на підтримку пацієнтів піде напряму на його рахунок.  Якщо лікар працює як найманий працівник в закладі, він узгоджує розмір заплати з керівником. Буде створено Національну службу здоров’я (орган виконавчої влади зі спеціальним статусом), яка виконуватиме функції страховика і єдиного замовника з централізованої закупівлі медичних послуг, а також контролю за дотриманням умов договорів про медичне обслуговування населення. Між медзакладом та Національною службою здоров’я буде укладатися рамковий договір, в якому щорічно буде  встановлюватися обсяг послуг, які планується надати пацієнтам.»

За результатами апаратної наради головою РДА Сергієм Бойком, було надано ряд рекомендацій та доручень для виконання поставлених завдань.

 

 

 

 



« повернутися до списку новин