Жашківська районна рада

На сесії Жашківської районної ради депутати працювали конструктивно

Переглядів: 830

6 жовтня в сесійній залі районної ради  відбулось чергове пленарне засідання Жашківської районної ради, яке провів її голова  Максим Салій спільно із своїм заступником – Людмилою Мазур. У роботі сесії взяли участь представники громадських організацій району, начальники управлінь та відділів РДА,  керівники установ, підприємств та організацій, представники засобів масової інформації.

На початку сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять  героя – земляка Триволенка Владислава Володимировича, який  віддав своє життя захищаючи суверенітет та цілісність на сході України.  

Також народні обранці додатково включили  до порядку денного ряд питань, щодо: надання дозволу КЗЖРР «Центр ПМСД Жашківського району» на придбання однокімнатної службової квартири, програму удосконалення роботи органів виконавчої влади в Жашківському районі на 2016-2017 роки, внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Жашківського району на 2016 рік та виключили питання про надання погодження на передачу в оренду на конкурсних засадах майна районної комунальної власності відділу освіти Жашківської РДА.

Традиційно обговорювались питання бюджету  та комунальної власності.

Одним з перших на пленарному засіданні було заслухано та затверджено  питання  про інформацію начальника Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території за 6 місяців 2016 року, з яким присутніх ознайомив  начальник Уманської місцевої прокуратури Роман Павленко.

Після виступу Романа Івановича до слова запросили в.о. начальника Жашківського відділення поліції Олександра Загарію,  який зазначив, що одним із чинників недостатньої боротьби із злочинністю в районі є  недоукомплектування Жашківського відділення  поліції кадрами,   штатна чисельність поліції становить 47 осіб, залишається вакантними 11 вакантних місць.

Депутатами було прийнято рішення направити звернення до начальника  Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Міністра внутрішніх справ України щодо сприяння у вирішенні питання повного укомплектування Жашківського відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області .

З питанням про затвердження технічної документації із землеустрою щодо нормативно - грошової оцінки земельних ділянок державної власності Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області присутніх проінформував провідний спеціаліст сектору землеустрою та ринку земель відділу Держгеокадастру у Жашківському районі Анатолій Кисіль.

За результатами розгляду вищезазначеного питання депутати виключили ряд технічних документацій  із запропонованого проекту рішення.

Крім того, народні обранці пітримали  депутатський запит Олександра Сторожука, щодо технічного стану котла на твердому паливі,  який знаходиться в Скибинській ЗОШ I – III ступенів.

Не обійшли депутати увагою і питання  надання дозволу КЗЖРР «Центру ПМСД Жашківського району» на придбання однокімнатної службової квартири».

Також народні обранці розглянули питання внесення змін до регламенту Жашківської районної ради щодо пакетного голосування, однак, після обговорення, вищезазначене питання  не набрало відповідної кількості голосів.

З  усіх інших питань які розглядались на пленарному засіданні депутати прийняли відповідні рішення.

 



« повернутися до списку новин