Жашківська районна рада

Відбулось засідання апартаної наради РДА

Переглядів: 748

            18 вересня в залі засідань районної ради відбулось засідання апаратної наради РДА під керівництвом заступника голови РДА Юрія Барабаша,  за участю голови районної ради Світлани Волошенюк, керівників підприємств, установ, організацій, сільських голів, керівників структурних підрозділів РДА, ЗМІ.

            На початку засідання розглянуто питання про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів присутніх поінформувала начальник фінансового управління РДА Галина Загребельна.

              Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону 2018–2019 років доповідала Олена Кривошея, яка зазначила, що: «Проведено чотири засідання оперативного штабу по підготовці до опалювального сезону 2018-2019 року на яких заслухано керівників підприємств, установ та організацій щодо виконання планів заходів з підготовки до опалювального сезону та проблемних питань, що виникають у ході їх виконання. Першим заступником голови районної державної адміністрації проведено робочу нараду за участі керівника Жашківського УЕГГ з керівником відділу освіти та відповідальним за підготовку закладів ЦПМСД щодо виконання вимог з оснащення засобами модемного зв’язку вузлів обліку газу.»

            Співдоповідачем по вищезазначеному питанню виступив т.в.о. начальника Жашківського відділення ПАТ «Черкаси газ» Олександр Білоус, серед іншого, зазначив: «Для контролю справного стану і безпечного користування газовим приладами споживачами багатоповерхівок в ц.р. проведено планове технічне обслуговування та перевірку щільності внутрішньобудинкових систем газопостачання 33 багатоквартирних будинків району. Серед виявлених основних порушень: самовільне під’єднання газових котлів, недотримання вимог користування газовими приладами, нефарбовані газопроводи і не ущільнені футляри вводів в будинки внутрішніх газопроводів.»

            Про впровадження медичної реформи в районі.   Аналіз підписаних декларацій із спеціалістами первинної ланки медицини інформувала Олена Мотузко, яка зазначила: « В Україні триває процес укладення договорів між Національною службою здоров'я України та закладами охорони здоров'я. Уже з липня заклади, які виконали всі умови та уклали до 5 червня 2018 року договір з Національною службою здоров'я України, отримують фінансування за новим механізмом.

           Друга хвиля укладання угод медичних закладів з Національною службою здоров'я України і входження їх у реформу стартувала з 25 липня 2018 року. До 15 серпня Національна служба здоров'я України завершила другу хвилю підписання договорів із закладами, що надають первинну медичну допомогу. З 1 жовтня ці заклади почнуть отримувати фінансування на свої рахунки за тарифами із застосуванням вікових коефіцієнтів. Наш заклад також підписав двосторонню угоду з Національною службою здоров’я, та при виконанні усіх вимог, які зазначені в Договорі розпочне фінансуватись за новою схемою.

           На даний час – 13370 осіб підписали  декларацію  з   лікарями, зокрема:  до  лікаря  Андреєв Ю.Є. зареєструвалося- 471 особи; Снігур В.М.-113ос.; Поліщук Л.М.-2000 ос.; Яненко Л.М.-1728 ос.; Лісовський С.С.-154ос.; Мазняк Т.Ф.-279 ос.; Стефанюк В.М.-814 ос.; Махиня Л.Г.-367 ос.; Гордашевська Т.О.-275 ос.; Мотузко О.В.-168 ос.; Паламарчук Д.В.-726 ос.; Люльченко О.М.-708 ос.; Олійник А.С.-167 ос.; Дитинюк Ю.П. лікар с.Тинівка-1270 ос.; Кучер В.І., лікар с.Соколівка-1606 особи, Шинкарський В.А., лікар с.Бузівка – 695 ос., Засунько П.М., лікар с.Пугачівка – 310 ос.»

          Про соціально - економічний розвиток села та перспективний план щодо виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» інформувала сільський голова села Баштечки Валентина Приймак.

            На завершення засідання апаратної наради заступником голови РДА Юрієм Барабашом надано ряд доручень та вказівок для їх виконання.

          

 



« повернутися до списку новин