Жашківська районна рада

Відбулась чергова 20 сесія та друге пленарне засідання 19 сесії Жашківської районної ради

Переглядів: 1046

31 січня  під головуванням голови районної ради  Максима Салія, в сесійній залі районної ради відбулась чергова двадцята сесія та друге пленарне засідання  19  сесії  районної ради сьомого скликання. В засіданні взяв участь голова РДА Сергій Бойко, керівники підприємств, установ організацій, сільські голови, громадськість, ЗМІ.

 Спочатку депутати розглянули питання другого пленарного засідання  19 сесії про затвердження плану роботи районної ради на 2018 рік,  після чого, перейшли до розгляду питань порядку денного 21 сесії.

         Традиційно обговорювались питання бюджету, комунальної власності, земельні питання, тощо.

         Загалом народні обранці розглянули  16 питань порядку денного.

Депутати  виключили з порядку денного питання щодо затвердження плану оптимізації мережі навчальних закладів району на 2018-2019 роки та про встановлення тарифу  на теплопостачання комунальному підприємству «Енергія росту» Жашківської районної ради та включили питання про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2017 №19-37/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік»  та про районну програму «Вчитель»  на 2018-2020 роки.  

          На початку пленарного засідання про фінансову забезпеченість основних бюджетних галузей Жашківського району на 2018 рік інформував голова РДА Сергій Бойко, який  зазначив, що загальний дефіцит районного бюджету складає 35 млн.грн. та окреслив основні заходи, які  проведені, щодо подалання дефіциту, а саме: залучаються  кошти субвенцій  місцевих бюджетів при формуванні районного,  розробляється план заходів оптимізації закладів освіти, головними розпорядниками реалізуються заходи жорсткої економії бюджетних коштів і оптимізації видатків, тощо.

           За умови виконання вищезазначених заходів, зменшення дефіциту районного бюджету  може скласти 17 млн. грн. Без джерел покриття залишається дефіцит у сумі 18 млн. грн. З метою попередження соціальної напруги та недопущення зриву роботи життезабезпечувальних установ району, голова РДА Сергій Бойко, попросив підтримки у депутатського корпусу районної ради, сільських голів, директорів шкіл  і запропонував, до 1 березня 2018 року надіслати письмові пропозиції щодо зменшення дефіциту бюджету на адресу РДА, або районної ради, задля спільного вирішення проблеми.

         Народні обранці більшістю голосів проголосували  за визнання повноважень депутата Жашківської районної ради сьомого скликання Ольги Даценко та внесли зміни до складу постінийх комісій та президії районної ради, після чого, було заслухано звіт голови районної ради Салія М.Г.

         У своєму звіті Максим Григорович  окреслив всі напрямки діяльності очолюваного районного представницького органу за 2017 рік.
          Голова  районної ради Максим Салій, подякував депутатам районної ради, всіх рівнів рад, представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ і закладів, мешканцям району за співпрацю та взаєморозуміння, активну життєву позицію, зацікавленість у всіх процесах життєдіяльності району.

           Крім того, про інформацію керівника Уманської місцевої прокуратури Р.Павленка про результати діяльності Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури на території Жашківського району за 2017 рік  присутнім доповів керівник Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури Тарас Горобець.

            Також депутати заслухали начальника Жашківського відділення поліції Уманського відділу Головного управління в Черкаській області Сергія Кудрика,  щодо  депутаських зверненень та запитів.

             Не обійшли депутати увагою також питання про затвердження актів приймання-передачі майна із спільної власності територіальних громад сіл і міста Жашківського району Черкаської області до комунальної власності: Бузівської та  Соколівської сільських рад, а також Жашківської міської ради.

           Питання про затвердження технічної документації  із землеустрою щодо нормативної грошової  оцінки земельних ділянок державної власності головному управлінню Держгеокадастру  у Черкаській області депутати не підтримали.

           Також народними обранцями  розглянуто ряд інших, актуальних питань та прийнято відповідні рішення.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

         

 



« повернутися до списку новин