Жашківська районна рада

Відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України

Переглядів: 833

20 січня у місті Жашкові відбулись заходи з нагоди Дня Соборності України за участю представників районної та міської влади, трудових колективів, громадськості.

Розпочались заходи з церемонії покладання квітів до пам’ятника видатного діяча українського державотворення, борця за незалежність України Т.Г. Шевченка, після чого, в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулись урочистості з нагоди свята.

Святкове дійство пройшло на високому ідейному рівні та в дусі національного патріотизму із залученням самодіяльних колективів районного будинку культури, які радували присутніх своїми виступами. Ведучі згадали історію українського державотворення, часи боротьби української народу за незалежність та територіальну цілісність своєї держави.

Героїзму  та  світлій пам’яті загиблим захисникам цілісності України оголошувалась  хвилина  мовчання.

Звертаючись до присутніх заступник голови районної ради Людмила Мазур від депутатського корпусу, голови районної ради Максима Салія, від себе особисто привітала присутніх зі святом та закликала до об’єднання навколо національних цінностей, української державності, зазначивши:

 « Рідна держава потребує підтримки кожного з нас. І не завтра, а саме сьогодні. Рідна держава потребує загальносуспільної єдності. Як єдина нація, ми маємо покласти край будь-яким штучним внутрішнім поділам і непорозумінням. Лише рідна держава, усвідомлення того, що національний суверенітет і соборність вище понад усе, - є запорукою повнокровного, безпечного існування нашого народу».

                                                            



« повернутися до списку новин