Жашківська районна рада

Відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, засобів масової інформації, духовності, молодіжної політики та спорту

Переглядів: 709

24 травня під головуванням Надії Коломієць відбулось засідання постійної  комісії районної ради з питань освіти, культури, засобів масової інформації, духовності, молодіжної політики та спорту.

          На початку засідання із проектами рішень щодо  ходу виконання районних програм, а саме  розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року та національно-патріотичного виховання молоді в Жашківському районі Черкаської області на 2016-2020 роки, присутніх ознайомила головний спеціаліст відділу освіти Жашківської РДА Ірина Волицька, зазначивши, що у районі налічується 32 дошкільних навчальних закладів, у яких дошкільним вихованням охоплено 1379 дітей, або 70% від загальної  кількості дітей дошкільного віку.  Охоплення дітей 5-ти річного віку цілорічним педагогічним впливом  становить 100%. Всього у даних закладах нараховується 1694 місць. Крім того, доповідач зазначив, що у районі протягом звітного періоду проведено низьку заходів щодо національно – патріотичного виховання молоді, серед них: проведено зустрічі з волонтерами, учасниками АТО, активізовано роботу клубів військово-патріотичного виховання, в школах діяли 28 волонтерських загонів (326 учнів), оформлено виставки художньої та публіцистичної літератури, фотографій і плакатів воєнних років, історичних документів: «Тим, хто віддав життя за мир», «Герої не вмирають», «Подвиг не має забуття», у всіх навчальних закладах створені куточки пам’яті учасникам АТО та Революції Гідності, у 13 школах району функціонують музейні кімнати історичного профілю, у 16 закладах – народознавчі кімнати та куточки, оновлено стенди, присвячені Героям Небесної Сотні  та  учасникам антитерористичної операції на Сході України, проведено конкурси малюнків «Життя заради України: нам є чим пишатися 1939 – 1945 роки» та проведено інші заходи.

             Також Ірина Олександрівна інформувала про програму  роботи з обдарованою молоддю Жашківського району на 2017-2020 роки, наголосивши на важливості  забезпечення системи пошуку та підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді з метою формування умов для становлення особистості, здатної до креативної та дослідницької діяльності як важливого чинника розвитку суспільства і держави.

               Не обійшли народні обранці увагою і проект рішення про депутатський запит Романюка С.І.. В ході розгляду даного питання заслухано директора Жашківського БДЮТ Лілію Петренко, яка ознайомила присутніх із діяльністю очолюваного закладу.

               Всі проекти рішень, які виносились на засідання постійної комісії, після конструктивного обговорення, було рекомендовано винести на засідання чергової сесії районної ради із запропонованими змінами.

 

 

 

 



« повернутися до списку новин