Жашківська районна рада

Відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального забезпечення населення

Переглядів: 753

 

26 травня відбулось засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального забезпечення населення.

                В засіданні комісії окрім її членів, взяв участь голова районної ради Максим Салій, керуючий справами районної ради Наталія Цимбал,  заступник начальника управління соціального захисту населення Алла Завертана, яка на початку засідання ознайомила присутніх з проектом рішення  щодо внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки» зазначивши, що метою внесення змін до вищезазначеної програми є поліпшення санаторно-курортного оздоровлення інвалідів та громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС шляхом виплати щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортної путівки, виплати коштів за надання  пільг з послуг зв’язку та за пільговий проїзд окремим категоріям громадян району (в тому числі заборгованість за судовими рішеннями, судові збори).

            Не обійшли депутати увагою і питання щодо розгляду листа Жашківської районної організації ветеранів України, в ньому зокрема йдеться про занепокоєність жителів нашого району щодо створення госпітальних округів та збереження Жашківської ЦРЛ. З даним питанням присутніх ознайомив голова районної ради Максим Салій, який  доповів присутнім, що 24 травня на загальних зборах Асоціації районних та обласних рад, в яких Максим Григорович брав безпосередню участь,  активно обговорювалось питання щодо затвердження переліку та складу госпітальних округів Черкаської області. Зі слів директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Михайла Лобаса на території області їх планується створити п’ять. Попередньо наш район буде входити до Уманського госпітального округу, який буде обслуговувати понад 200 тис. населення.

                 Крім того, начальник управління охорони здоровя Черкаської облдержадміністрації Лобас М.В. завірив присутніх голів районних рад на засіданні Асоціації, що в районах, які розміщені територіально віддалено від госпітального округу ( в даному випадку це Жашківський район), центральні районні лікарні , які на даний час функціонують, будуть збережені.

 

Довідково:

        Госпітальний округ – функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території. До складу госпітального округу повинно входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я. Перелік медичних втручань з надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги затверджуватиметься МОЗ, так само як і примірні табелі матеріально-технічного оснащення лікарень. Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня має обслуговувати не менше 120 тис осіб, 2-го рівня – не менше 200 тис осіб.

      Межі та склад госпітальних округів повинні визначатись таким чином, щоб жителі, які в них проживають, мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у межах свого госпітального округу. Адміністративним центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю доїзду до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинен перевищувати 60 хвилин, та бути еквівалентна радіусу зони обслуговування 60 км.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин