Жашківська районна рада

У Жашківському районі проведено заходи, присвячені 26-й річниці Дня Незалежності України

Переглядів: 823

           Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією Цьогоріч заходи у м. Жашкові з нагоди державного свята Дня незалежності розпочались святковою ходою з парадом вишиванок від адмінбудівлі районної державної адміністрації. Урочисту ходу очолили голова Жашківської райдержадміністрації Сергій Бойко, голова районної ради Максим Салій, міський голова міста Жашкова Ігор Цибровський, перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш, заступник голови райдержадміністрації Таїса Федоренко, заступник голови районної ради Людмила Мельник, делегація міста Стовбци з дружньої Білорусі, ветерани війни, учасники АТО, громадськість міста..

              Очільники району та місцяни поклали живі квіти вдячності до пам'ятного знаку воїнам Афганцям, до Меморіалу Слави та пам'ятного знаку чорнобильської трагедії. Під звуки народних мелодій ансамблю гармоністів учасники заходу урочистою ходою пішли до центрального парку міста де продовжилося святкування чергової річниці незалежності нашої держави. На сценічному підвищенні парку проходили урочисті збори та святковий концерт «Горджусь тобою Україно!». Розпочалися вони із гімну України та хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті загиблих у зоні АТО земляків. Привітали жителів Жашківського району із Днем Незалежності голова районної державної адміністрації Сергій Бойко, голова районної ради Максим Салій та міський голова Ігор Цибровський. Мешканців краю які своєю працею, здобутками внесли вагомий вклад у розвиток району нагородили Почесними грамотами Жашківської районної державної адміністрації, Жашківської районної ради та Жашківської міської ради. З особливою вдячнісю керівники району відзначили та вручили подяки учасникам АТО Жашківщини.

             Приємним моментом свята був виступ делегації з м. Стовбци республіки Білорусь, міста побратима вже впродовж багатьох років. Білоруські друзі привітали запашним короваєм всіх жашківчан зі святом, голові райдержадміністрації вручили подарунок на згадку. Найкращі мистецькі колективи району, а також окремі виконавці подарували присутнім святковий концерт. Різнобарв’ям та національними мотивами чарували учасників урочистостей українська вулиця народних умільців та майстрів, яка знайшла своє місце в центральному парку. У День незалежності по центральних вулицях міста майоріли Державні Прапори, додаючи святковості цьому дню. Мешканці міста та гості, намагаючись доповнити святкову атмосферу, були вдягнені у мальовничі вишиванки, віночки, блакитно-жовті стрічки, маки… Уся площа майоріла Українською символікою. Серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Тож зичимо усім Вам, дорогі земляки, у теперішні нелегкі дні спільно й непохитно і далі відстоювати суверенність нашої держави, примножувати її традиції та блага, як того вимагає совість і сумління. Нехай Господь береже всіх нас і Україну!

Джерело:Жашківська РДА



« повернутися до списку новин