Жашківська районна рада

Відбулось засідання апаратної наради РДА

Переглядів: 770

26 квітня в сесійній залі районної ради під керівництвом голови РДА Сергія Бойка, за участю: заступника голови районної ради Людмили Мазур, сільських голів, голів об’єднаних територіальних громад, керівників підприємств, установ, організацій району, засобів масової інформації   відбулось засідання апаратної наради РДА.

На початку засіднання заступник голови районної ради Людмила Мазур привітала державних службовців району з професійним святом, яке відзначалося 23 червня, побажавши  їм міцного здоров’я, щастя, благополуччя,  сімейного затишку, тепла та успіхів у роботі на благо Жашківщини, після чого,  присутні заслухали питання про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів.

         Про підготовку підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років присутнім доповіла начальник відділу економічного розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олена Кривошея.

Про спалах кору та вакцинацію проти кору пристуніх інформувала заступник головного лікаря  комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико – санітарної допомоги Жашківського району» Олена Мотузко. Співдоповідачами по даному питанню виступили: головний лікар  Жашківської ЦРЛ Ігор Мельник, помічник лікаря епідеміолога Жашківського міжрайонного відділу Державного центру Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ Ірина Пшенична. За період з 25.05.2018 року в Жашківську ЦРЛ було госпіталізовано 34 осіб хворих на кір. Станом на 25.06.2018 року на лікуванні в Жашківській ЦРЛ в інфекційному відділенні перебуває 8 хворих.

          Про надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах на базі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківського району присутнім доповіла директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  Жашківського району.

Про перетин кордону з Російською федерацією або республікою Білорусь  присутніх інформувала головний спеціаліст з мобілізаційної  роботи апарату райдержадміністрації Людмила Бойко яка зазначила, що за наявною в Управлінні Служби безпеки України інформацією, на території Російської Федерації та союзних їй країн (Республіка Білорусь тощо) фіксуються факти систематичного затримання громадян України та потрапляння останніх у компрометуючі ситуації.

Зважаючи на викладене, з метою запобігання  порушень прав і свобод громадян України за кордоном підрозділами Служби безпеки України розроблено «Пам’ятку  громадянам України, які перетинають кордон з Російською Федерацією або Республікою Білорусь», котра містить необхідні рекомендації та інформацію для осіб, які виїжджають до Російської Федерації та Республіки Білорусь, у тому числі правові підстави для звернення за допомогою до дипломатичних установ України на території іноземних держав. Також, роз’яснено порядок звільнення від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 111 КК України «Державна зрада», у разі потрапляння громадянина України в компрометуючу ситуацію під час перебування за кордоном та надання ним згоди представникам іноземних спецслужб на проведення підривної діяльності проти України в їх інтересах.

За результатами розгляду питань порядку денного, головою РДА Сергієм Бойком, дано ряд доручень для виконання поставлених завдань.

Цього ж дня відбулось засідання президії районної організації ветеранів, де розглянуто план основних заходів по підготовці і проведенню Естафети пам’яті «Слава визволителям Жашківщини».

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин