Жашківська районна рада

Голова Жашківської районної ради взяв участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 954

5 вересня під головуванням голови РДА Сергія Бойка проведено засідання апаратної наради РДА, за участю голови районної ради Максима Салія, начальників  структурних  підрозділів райдержадміністрації, інших органів виконавчої влади в районі, сільських голів,  керівників підприємств, установ, організацій району, ЗМІ.

На початку засідання про забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів присутніх проінформували начальник фінансового управління райдержадміністрації начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Загребельна, начальник Жашківського відділення Уманської   об'єднаної державної податкової інспекції  Марина
Акулінічева та начальник відділу обслуговування громадян Жашківського відділення Уманського об’єднаного  управління Пенсійного  фонду України Черкаської області Інна Кулибаба. 

   Про стан готовності навчальних закладів до   2017-2018 навчального року присутнім доповів начальник відділу освіти РДА Віталій Бродовенко, зазначивши, що цьогоріч у районі вперше стали школярами 425 першокласників. З них 214 у місті та 211 у сільській місцевості. Вперше за останні роки чотири перших класів сформовано у Жашківській СПШ №1 (94 учнів), по два перших класи у Жашківській ЗОШ №3 та у Бузівській ЗОШ. На жаль, надзвичайно гострою залишається проблема продовження учнями навчання у 10 класах. Адже вже кілька років поспіль частина минулорічних дев’ятикласників ідуть навчатися до училищ та коледжів , і  в десятих класах залишається близько 50% контингенту.

Про завершення збирання ранніх зернових культур, організація проведення посіву озимого ріпаку та підготовка площ до посіву озимих зернових культур присутнім доповідала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валентина Троян.

Про стан оповіщення призовників та проведення призову восени  2017 року присутнім доповів головний спеціаліст відділення комплектування Жашківського районного військового комісаріату Анатолій Козаков: «        Всього за результатами призову викликалось 797 призовників. Пройшли призовну комісію 383 призовника. Осіб які були незаконно викликані на призовну комісію не виявлено. Призвано і відправлено у війська 29 призовників. Рішення про призов не скасовано жодному  призовнику. Із числа призовників, які пройшли призовну комісію:

а) визнані непридатними до військової служби із зняттям з військового обліку – 0 чоловік  б) визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено здатні у військовий час – 25  призовників; в) визнано тимчасово непридатні до військової служби за станом здоров’я – 9 призовників;

В особових справах є всі необхідні медичні документи, які підтверджують законність прийнятого рішення призовної комісії.»

На осінній призов підлягають виклику у військовий комісаріат 801 чоловік.

Крім того, завершуючи апаратну нараду, за підготовку та проведення районних культурно – мистецьких заходів, вагомий внесок у розвиток аматорської творчості Жашківщини та з нагоди 26 – ї річниці незалежності України подяками РДА та районної ради було відзначено директора РБК Волинець Т.В. та директора ЦБС Валентину Марчук, також головою РДА Сергієм Бойком та головою районної ради Максимом Салієм за допомогу Чорнобаївському району електричних мереж міста Чорнобай Черкаської області у ліквідації наслідків стихії,  було вручено подяку водію автотранспортних засобів Жашківського району електричних мереж ПАТ «Черсиобленерго» Анатолію Хуторянському.

За результатами наради головою РДА Сергієм Бойком, було надано відповідні доручення.

 

 



« повернутися до списку новин