Жашківська районна рада

Заступник голови районної ради Людмила Мазур взяла участь в засіданні апаратної наради РДА

Переглядів: 778

     

        21 березня в сесійній залі районної ради відбулась апаратна нарада РДА за участю заступника голови районної ради Людмили Мазур, голови РДА Сергія Бойка,    начальників структурних  підрозділів райдержадміністрації,  інших органів виконавчої влади, сільських голів,  керівників підприємств, установ, організацій району, представників ЗМІ.

          На початку апаратної наради присутні заслухали питання про внесення обов’язкових платежів до бюджетів та ефективного використання бюджетних коштів, після чого, про роботу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції присутнім доповів співголова центру – Василь Якименко, зазначивши, що у нашому  місті проживає 519 учасників бойових дій в зоні АТО. Доповідач акцентував увагу на важливості вирішення земельних  питань учасникам АТО наголосивши, що на  сьогоднішній день Жашківською міською радою виділено 83 ділянки для будівництва житла учасникам АТО. Крім того, Василь Васильович, подякував всім небайдужим жителям міста та району за допомогу у роботі центру.

          Директор районного центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді Ірина Коваль, інформувала про роботу очолюваного центру: «Робота центру  першочергово зосереджується на ранньому виявленні сімейних криз з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем. Одним із пріоритетних напрямків роботи  центру є захисту інтересів учасників АТО та їх сімей. В зв’язку з цим налагоджена співпраця з відділом освіти райдержадміністрації, РЦЛ, центром зайнятості райдержадміністрації , Благодійним  фондом  «Люди мають жити краще»»

         Про проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році доповідала начальник управління агропромислового розвитку   райдержадміністрації Валентина Троян: «Підприємствами  району   проводяться  роботи по закупівлі матеріально-технічних ресурсів  (мінеральні добрива, насіння, засоби захисту рослин), накопичуються паливо-мастильні матеріали, проводиться підготовка насіння ярих культур до весняної сівби, контролюється стан перезимівлі озимих культур.  Під урожай 2017 року посіяно озимих зернових  на площі 12,9(-3,8)тис га (74,1% до прогнозу),  в тому числі,   озимої пшениці посіяно 10,9(-2,9)тис. га (73,5%), озимого ячменю 1,9(-1,0) тис.га (77,7%), окрім цього посіяно озимого ріпаку на зерно на площі 2,4(-1,0) тис.га (96,45% до прогнозу).» 

         Завершуючи апаратну нараду, керівництвом РДА надано ряд рекомендацій та доручень.



« повернутися до списку новин