Жашківська районна рада

НА ЖАШКІВЩИНІ ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ВИЇЗНИЙ ТЕМАТИЧНИЙ КОРОТКОСТРОКОВИЙ СЕМІНАР

Переглядів: 820

14 червня 2018 року у Жашківській райдержадміністрації відбувся виїзний тематичний короткостроковий семінар «Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем», організований Черкаським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Участь у семінарі взяли: перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Барабаш, заступник голови районної ради Людмила Мазур, керівник апарату райдержадміністрації Антоніна Врочинська, керівники та спеціалісти апарату, управлінь, відділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад. 

         «Сьогодні професійні кадри — це багатство нашої країни, тому що кваліфікація, досвід, професіоналізм державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування  сприяють успіху в здійсненні ефективного державного управління. Значну  роль в цьому  відіграє постійне  навчання та систематичне підвищення кваліфікації    посадових осіб. Сьогодні ми приймаємо в себе в районі   працівників обласного Центру підвищення кваліфікації   та обласних відділів та управлінь. Сподіваюсь, що знання отримані на семінарі допоможуть у роботі та  сприятимуть підвищенню якості надання послуг відвідувачам», - зазначив Юрій Володимирович у вступному слові.

         Про правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні присутніх ознайомив провідний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Вадим Сєрік.

         Потім присутні розділились на чотири групи і далі продовжили семінар по напрямках роботи.

            Присутні мали можливість ознайомитись із питаннями: дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян»; основи ефективної комунікації; практика прийняття регуляторних актів органами місцевого самоврядування; основні аспекти державної реєстрації прав на нерухоме майно; проблемні питання бухгалтерського обліку; соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витрати, зумовлені народженням та похованням; виділення та порядок отримання земельних ділянок учасникам АТО; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері забудови та благоустрою населених пунктів.

         Семінар пройшов конструктивно, присутні мали можливість задати питання спеціалістам, на які отримали вичерпні відповіді.

Джерело:Жашківська РДА



« повернутися до списку новин